fasliblog
فصلی بلاگ / علم و دانش / آموزش /اب غوره باید جوشیده شود یا نشود؟

اب غوره باید جوشیده شود یا نشود؟

اب غوره باید جوشیده شود یا نشود؟

حکم جوشاندن آبغوره چیست؟

جوشاندن آبغوره (شیرین نشده) مطابق نظر تمام مراجع اشکال ندارد و خوردنش حلال است. اما بحث روی جوشاندن آب انگور و جوشاندن انگوری که غوره همراه آن است می باشد.

آب انگور اگر حرارت ببيند و بجوش آيد خوردن آن حرام است. راه پاك شدن آن اينست كه بيشتر حرارت ببيند تا دو سوم آن كم شود. پس از اين مرحله آن يك سوم باقي مانده خوردنش اشكالي ندارد. بايد دانست غوره انگور كه هنوز شيرين نشده ، در حكم انگور نيست بر همين اساس جوشاندن آن اشكال ندارد.

آموزش تهیه آبغوره در منزل

برای تهیه آبغوره ، نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند.

در صورتی که میزان ترشی آب غوره به دست آمده به اندازه دلخواه نباشد ، می توان آن را به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. در ضمن با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر خواهد شد.

دستور تهیه آبغوره خانگی

برای تهیه آبغوره ابتدا غوره ها را پاک کرده ، دم آن ها را می گیریم. سپس چند بار چنگ زده ، می شوییم و آبکشی می کنیم.

چند ساعتی روی پارچه تمیز پهن می کنیم تا خشک شود. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم.

البته می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد.

آبغوره را در پارچ شیشه ای ریخته مدتی در جایی دور از گرد و غبار می گذاریم تا کف روی آن بایستد و املاح و دانه ها و پوست هایی که از صافی رد شده اند ته نشین شوند.

آب غوره را در بطری مورد نظر می ریزیم و درب آن را به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.

در صورتی که بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر می پوشانیم.

همچنین می توانیم با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را به طور کامل پلمپ کنیم.

می توان برای نگهداری بهتر آبغوره ، آن را در ظرف مناسب جوشاند. در طول جوشیدن آب غوره با کفگیر کف ها و زایدات را می گیریم.

اگر می خواهید آبغوره شفافی داشته باشید بایستی بعد اینکه آب نصف شد از روی اجاق برداشته بگذارید سرد شود.

املاح آن که ته نشین شد آب صاف را جدا کرده در شیشه بریزید.

محل نگهداری آبغوره چگونه باید باشد؟

در قدیم پس از اینکه آبغوره را داخل شیشه می‌ریختند، آن را جلوی نور مستقیم آفتاب قرار می‌دادند تا به اصطلاح خوشرنگ بشود. اما امروزه این کار از نظر علمی رد شده است، زیرا قرار دادن آبغوره در آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می‌شود. ویتامین c. موجود در آبغوره، به نور و حرارت حساس است و در برابر نور آفتاب از بین می‌رود. همچنین حالت اسیدی آن ممکن است برای معده‌ی افراد حساس به اسید مشکل ایجاد کند؛ بنابراین باید از قرار دادن این مواد در مقابل نور آفتاب به طور جدی خودداری شود.

بهتر است شیشه آبغوره خانگی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. با توجه به گفته وزارت بهداشت آبغوره را پس از باز کردن درب آن تا حدود یک سال می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.

توجه: از تماس قاشق‌های چرب یا مرطوب با آبغوره خودداری کرده و حتی در شیشه آن را هم چرب یا مرطوب نکنید.

در صورت نگهداری آبغوره و آبلیمو در ظروف پلاستیکی و با توجه به اسیدی بودن این مواد، اسید، مواد پلاستیکی را تجزیه می‌کند و این مواد داخل آب لیمو و آبغوره شده و مصرف آن خطرناک است.

هنگامی که ترشیجات، آبغوره و آبلیمو را در ظروف پلاستیکی ریخته به مرور زمان به صورت رگه رگه می‌شود و در نهایت باعث فساد آن شده و مصرف آنها برای سلامتی خطرناک است.

برخی خواص درمانی آبغوره :

  1. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
  2. غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.
  3. آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود .
  4. در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
  5. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  6. ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .
  7. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند
  8. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
  9. آبغوره تقویت کننده است.

10.برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .

11.برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه بازیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید

 

با آبغوره کپک زده چه باید کرد؟

در قدیم کپکی که روی آبغوره می‌بست را بر می‌داشتند و بقیه آن را مصرف می‌کردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری در اثر مصرف کوتاه مدت آن گزارش نشده است (مخصوصا اگر مقدار کپک ناچیز باشد) اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست.

برخی کپک‌ها، سمومی مانند مایکوتوکسین‌ها را تولید می‌کنند و برخی از این سموم در گروه مواد سرطان زا قرار می‌گیرند و می‌توانند باعث ابتلا به انواع سرطان، مخصوصا سرطان کبد شوند. از آنجا که نمی‌توان با چشم غیرمسلح، کپک‌های خوب و بد را تشخیص داد، توصیه می‌شود که در صورت مشاهده کپک زدگی در سطح آبغوره از مصرف آن خودداری کنید.

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه