fasliblog
فصلی بلاگ / علم و دانش / تغذیه و سلامت /علت بو بد عرق زیر بغل از چیست؟

علت بو بد عرق زیر بغل از چیست؟

علت بو بد عرق زیر بغل از چیست؟

علت بوی بد زیر بغل چیست ؟ بوی بدی مثل بوی پیاز

همانطور که می دانیم گاهی اوقات زیر بغل بوی نامطبوعی می دهد. دلیل آن می تواند وجود غدد عرقی باشد که برای دفع نوع خاصی از عرق طراحی شده است. گاهی ممکن است متعجب شویم که چرا زیر بغلمان بوی پیاز می دهند ؟

برای شروع، بهتر است کمی به نوع غدد عرقی که در زیر بغلمان وجو دارند توجه کنیم . بدن انسان چند نوع غدد دارد که دو نوع از آن ها غدد آکرین و آپوکرین نامیده می شوند. غدد آکرین اساسا در تمام بدن قرار دارند و یک بزاق ریز عرق ترشح میکنند اما غدد آپوکرین در زیر بغل، ناحیه تناسلی و اطراف نوک سینه قرار دارند.

غدد آپوکرین کاملا متفاوت از غدد دیگر موجود در بدن هستند . آن ها عرق غلیظ تر و چسبناک تر از غدد آکرین تولید می کنند و همچنین، باکتری های روی سطح پوست به سختی این عرق را می شکنند و دلیل اصلی بوی بد زیر بغل هم همین است.

بوی پیاز از زیر بغل، از باکتری هایی که عرق را تخریب میپ کنند ناشی می شود

راهکار های رفع بوی بد بدن و زیربغل ؛ چگونه از شر بوی بد بدن خلاص شویم ؟

بوی بد بدن بخش طبیعی از زندگی است . اگرچه متاسفانه ما نمی توانیم برای همیشه بوی بد بدن را از بین ببریم اما راه هایی برای کاهش بوی بد عرق وجود دارد

حمام کردن

اولین دفاع در برابر بوی بد بدن است... اما این کار باید به روش صحیح انجام شود. چه چیزی بهتر از یک حمام گرم بعد از یک روز طولانی مفید است؟ این یک واقعیت است که باعث ایجاد حسی خوشایند در شخص می شود و با این حال، حمام کردن به خودی خود کافی نیست.

بنا به گفته پزشکان بهتر است در حمام از صابون های ضد باکتریایی برای شستشوی مناطق خصوصی استفاده شود تا به طور طبیعی عرق و روغن های اضافی موجود روی سطح پوست از بین بروند.

همچنین بنا به مطالعات پزشکی، استفاده از بعضی از صابون ها ممکن است تعادل پوست را مختل کند و باعث گسترش باکتری ها نیز شود و همچنین ، استفاده نکردن از صابون های ضد باکتریایی می تواند سبب افزایش باکتری ها بعد از حمام کردن شوند .

صابون ملایم و ضد میکروبی برای استحمام معمول کافی است اما حمام کردن با یک محصول ضد میکروبی باعث کاهش میزان ابتلا به عفونت می شود .

 

دئودورانت

دئودورانت ها و ضد عرق ها برای از بین بردن بوی بد بدن بسیار عالی هستند اما باید مراقب چیزی که استفاده میکنید باشید .

مدت هاست که مردم از خود سوال میکنند که آیا آلومینیوم موجود در مواد ضد دفع کننده و دئودورانت ها شامل عوامل ایجاد کننده سرطان هستند یا نه ؟ اما انستیتوی ملی سرطان معتقد است که تحقیقات بیشتری برای تایید و یا تکذیب این سوال نیاز است .

سازمان غذا و دارو معتقد است که در حال حاضر دلیلی برای نگران بودن مصرف کنندگان برای استفاده از مواد آرایشی حاوی پارابن وجود ندارد . با این حال این سازمان به ارزیابی داده های جدید در این زمینه خواهد پرداخت و در صورت تشخیص این امر که پرابن برای سلامتی خطرناک است ، این سازمان ، صنعتگران و مردم را مطلع خواهد کرد

 

موادی که باعث از بین رفتن کامل بوی بدن می شوند

بعضی از این مواد حاوی کلروفیل هستند اما بعضی از آن ها برای سلامتی مضر اند .

کلروفیل مدت هاست که به خودی خود به عنوان یک دئودورانت داخلی مورد استفاده قرار می گیرد . برای مثال سبزیجات زیادی مانند اسفناج و جعفری حاوی کلروفیل هستند و باعث کاهش بوی بد بدن میشود

گیاهان مورد استفاده در ساختن کلروفیل مایع میتوانند در معرض آسیب پذیری فلزات سنگین، سموم دفع آفات و سایر سموم زیست محیطی از آب یا خاک باشند . سموم دفع آفات می توانند عملکرد هورمون ها را مختل کنند، به سیستم عصبی آسیب برساند و باعث بروز سرطان شوند . آلودگی به فلزات سنگین مانند جیوه میتواند به سیستم عصبی اسیب برساند و پس بهتر است رژیم خود را تغییر دهید .

 

 تغییر دادن نوع رژیم خود

برخی غذا ها باعث ایجاد بوی بد در بدن می شوند؛ به خصوص سیر، کاری و پیاز. با متعادل کردن این سه ماده غذایی در رژیم غذایی خود می ‏توان از ایجاد بوی بد بدن تا حدود زیادی جلوگیری کرد .

 

همچنین گیاهانی مانند جعفری و نعناع می توانند با بوی بد بدن مبارزه کنند. این گیاهان می توانند مانند یک دهان شویه قوی عمل کنند و به طور موقت بوی بد را از بین ببرند و بوی خوشایندی از خود به جا گذراند .

میوه هایی از نوع مرکبات نیز میتوانند به مبارزه با بوی بد بدن کمک کنند. اسید های موجود در مرکبات به روان شدن آب در بدن کمک می کنند و همچنین از آنجا که مرکبات حاوی فیبر هستند ، باعث از بین رفتن سموم بدن نیز میشوند و بهتر است از خوردن غذا های حاوی گوگرد مانند:گل کلم و انواع خاصی از ماهی ها خودداری شود.

 .. خودداری از استفاده کردن شست و شو دهنده های واژن

بر اساس گفته پزشکان استفاده از شست و شو دهنده های واژن به منظور کاهش بوی آن، بدترین کاری است که می توان انجام داد چرا که واژن حاوی بسیاری از باکتری های مختلف است که روابط پیچیده ای با یکدیگر دارند و استفاده از شست وشو دهنده های واژن تعادل روابط آن ها را برهم می زند .

72 ساعت بعد از استفاده از این شست و شو دهنده ها واژن به حالت عادی خود باز می گردد اما این در حالی است که باکتری های باقی مانده در واژن ممکن است تکثیر شوند و باعث بروز انواع بیماری ها شوند .

بعضی از این بیماری ها شامل:بیماری التهابی لگن ، بیماری های واژینو باکتریایی ( که باعث افزایش بوی نامطبوع واژن می شوند )، تریکومونیازیس ، عفونت مخمر ، سرطان دهانه رحم ، ناباروری و حاملگی حارج رحم است .

واژن عضوی از بدن است که قادر به پاکسازی خود می باشد و هیچ نیازی به استفاده از شست و شو دهنده های واژن نیست و تنها کافی است که مرتب دوش گرفته شود و از صابون مناسب استفاده شود ، بنابراین باید از شست و شو دهنده ها ی واژن جدا خودداری کرد .

عوامل بوی عرق

۱ -استرس‌های روزمره

اگر شما جزو کسانی هستید که در شرایط پر استرس شروع به عرق کردن زیاد می‌کنید، تنها نیستید. تعداد بسیار زیادی از افراد با قرار گرفتن در شرایط پراسترس شروع به عرق کردن می‌کنند. این استرس باعث ترشح هرومون کورتیزول در بدن شما می‌شود. این هورمون بر عملکرد غدد تعریق تاثیر می‌گذارد و در نهایت باعث ترکیب باکتری‌ها با ذرات عرق و ایجاد بوی بد زیر بغل و حتی بوی بد پا می‌شود.

 

۲- لباس ورزشی جدیدتان

هیچ اجباری وجود ندارد که دیگر با لباس‌های ورزشی پلی‌استر خود ورزش کنید. الیاف طبیعی مثل کتان، پشم و لینن عرق را از پوست شما جذب می‌کنند و اجازه می‌دهند که تبخیر شود و زود خشک می‌شوند. درصورتی که الیاف مصنوعی مثل پلی‌استر ، ریون، نایلون و حتی بعضی از الیاف طبیعی مثل سیلک (ابریشم) با اینکه خیلی زیبا وشیک هستند، قدرت جذب پایینی دارند و مایعات را دفع می‌کنند. با این ویژگی نه‌تنها به جدا کردن عرق از باکتری‌ها کمک نمی‌کنند، بلکه باعث می‌شوند عرق روی پوست باقی بماند. علاوه بر این، دانشمندان متوجه شده‌اند که باکتری‌ها عاشق پلی‌استر هستند!

۳- قرص خوردن

بسیاری از قرص‌ها علت عرق کردن زیاد یا بوی بد بدن که از تاثیرات جانبی عرق کردن است، هستند. قرص‌های رایجی مثل استامینوفن، قرص‌ لاغری، قرص‌ ضد حساسیت و حتی داروهای خاصی مثل قرص ضد افسردگی و قرص ضدبارداری.

۴- کمبود ویتامین

قطعا خوردن مقدار زیادی سیر باعث می‌شود بدن شما تا روز بعد بوی یک رستوران شمالی وسط باشگاه بدنسازی بدهد؛ اما نخوردن بعضی مواد غذایی نیز می‌تواند باعث بوی بد بدن هنگام ورزش شود. کسانی که کمبود منیزیوم و ویتامین‌های اصلی دارند، (منظورمان کسانی است که سبزیجات و آجیل نمی‌خورند) بوی بدنشان بسیار شدیدتر و غلیظ‌تر از افراد دیگر است.

۵- شیرینی و شکلات

باکتری‌‌‌ها هم مثل شما عاشق شیرینی‌جات هستند. خوردن زیاد شیرینی‌‌جات باعث افزایش رشد باکتری‌ و قارچ‌های میکروسکوپی روی پوست می‌شود. این باکتری‌ها مانند نوعی مخمر قند را به الکل تبدیل می‌کنند که این موضوع باعث بوی بسیار بدی می‌شود که اصلا شیرین نیست!

۶- رژیم پروتئینی شما

گیاه‌خواران همیشه اعتقاد داشتند که فقط غیر گیاه‌خواران هستند که به دلیل نوع رژیم غذایی‌شان دچار بوی بد زیر بغل و بوی بد پا می‌شوند. ممکن است این ادعا صحیح باشد. چرا که به دلیل تفاوت متابولیسم در بدن افراد مختلف، برخی از افراد با خوردن غذاهایی مانند تخم مرغ، ماهی و جگر که میزان زیادی کولین (نوعی ویتامین از گروه ویتامین B) دارد دچار عارضه بوی بد تعریق می‌شوند. این افراد احتمالا بیشتر از دیگران به مام زیر بغل و دئودورانت احتیاج پیدا میکنند. پزشکان توصیه می‌‌کنند خوردن غذاهای گوشتی را کاهش دهید چرا که وعده غذا با پروتئیین بالا نیازمند متابولیسم بالایی است و بوی بدن بعد از خوردن غذاهای با پروتئیین بالا بیشتر و تندتر می‌شود.

۷- عادت‌ دستشویی رفتن

 خب شاید خیلی عجیب باشد اگر بدانید نگه‌داشتن دستشویی و دیر به دیر رفتن به دستشویی علاوه بر تمام ضررهای دیگر، باعث می‌شود بدنتان بویی بدهد که قطعا دوست ندارید حتی به آن فکر کنید. تحقیقات نشان داده است که یبوست‌های مکرر باعث جذب سموم از دستگاه گوارش و راه پیدا کردن‌ آن‌ها به منافذ پوست می‌شود و نهایتا با بوی بد زیر بغل و قسمت‌های دیگر بدن پایان می‌گیرد. لازم است مشکل گوارش خود را حتما با دکتر درمیان بگذارید.

۸- شام‌ آخر هفته

شام و ناهار شما شاید علت زیاد عرق کردن سر و صورت یا عرق کردن زیاد پای شما نباشد، اما قطعا می‌تواند بوی آن را بدتر کند. همه کسانی که ورزش می‌کنند می‌دانند که چطور خوردن یک شام پر ادویه و تند، یا خوردن سیر و پیاز باعث بیشتر شدن بوی عرق می‌شود. اما شاید کمتر کسی بداند که خوردت سیب زمینی سرخ کرده و غذاهای پرچرب دیگر هم به همان اندازه باعث بوی بد عرق می‌شوند. تحقیقات ثابت کرده غذاهای سرخ کرده و پخته شده‌ای که چرب هستند، در زمانی که در دستگاه گوارش جهت هضم شدن می‌گذرانند بروی غدد تعریق تاثیر می‌گذرانند و باعث بوی بد می‌شوند.

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه